Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επιβεβαίωσαν το θάνατο του Πριγκόζιν Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η ιδιωτική...

Επιβεβαίωσαν το θάνατο του Πριγκόζιν Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η ιδιωτική εταιρία Βάγκνερ

Επιβεβαίωσαν το θάνατο του Πριγκόζιν Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η ιδιωτική εταιρία Βάγκνερ

   Η Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η σελίδα της μισθοφορικής εταιρίας Βάγκνερ στην πλατφόρμα Τέλεγκραμ επιβεβαίωσαν το θάνατο του αρχηγού της εταιρίας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.


   Η Βάγκνερ απέδωσε το θάνατο στη δράση προδοτών της Ρωσίας.

   Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το ιδιωτικό αεροσκάφος, με επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα,  συνετρίβη χθες το απόγευμα στην περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας.

   Και οι δέκα επιβαίνοντες είναι νεκροί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος βρισκόταν και ο ιδρυτής της Βάγκνερ, νούμερο δύο στην ιεραρχία της εταιρίας, Ντμίτρι Ούτκιν, μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, που είχαν μεταβεί στην Μόσχα για συνάντηση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

   Εχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια της συντριβής.

   Ιστοσελίδες αναφέρονται σε ενδείξεις για κατάρριψη του ιδιωτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αγία Πετρούπολη στην Μόσχα.

   Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που τον περασμένο Ιούνιο ηγήθηκε σύντομης ανταρσίας εναντίον του Πούτιν, ήταν 62 ετών.

   Το FBI είχε επικηρύξει τον Πριγκόζιν, με αμοιβή διακόσιων – πενήντα χιλιάδων δολαρίων σε όποιον έδιδε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του.

   Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε νωρίς χθες βράδυ ότι δεν εκπλήσσετται από τις πληροφορίες για το θάνατο του Πριγκόζιν και ότι ελάχιστα συμβαίνουν στην Ρωσία για τα οποία δεν είναι υπεύθυνος ο Πούτιν.

ΓΑ/ΠΑΧ – ΡΤΡ/ΟΣΙΝΤ/ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αυγούστου 2023 – 06:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/24/epibebaiosan-to-thanato-tou-prigkozin-rosike-arkhe-politikes-aeroporias-kai-e-idiotike-etairia-bagkner/

Διαβάστε περισσότερα