Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα στο ΡΙΚ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα στο ΡΙΚ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα στο ΡΙΚ

“Όλα πλέον είναι διαφορετικά στον κυπριακό στρατό, μετά την 7η Οκτωβρίου με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και τις προκλήσεις των Τούρκων στη γραμμή αντιπαράταξης”, τονίζει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.


Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του ΡΙΚ “Αμύνεσθαι περί Πάτρης”, που θα μεταδοθεί αύριο, ο Αντιστράτηγος Τσιτσικώστας αναφέρει πως λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διαφοροποιήθηκε ό,τι πλάνο είχε η Εθνική Φρουρά, αφού άλλαξαν οι υποχρεώσεις της.

Δημιουργήθηκε, είπε, η απαίτηση να ενισχυθεί η Αστυνομία, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες για προστασία και ασφάλεια της κοινωνίας, είτε αφορά τις πύλες εισόδου στη χώρα, είτε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις, ή χώρους και υποδομές που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Όσον αφορά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ότι αυτό ισχύει για ένα χρόνο και ανανεώνεται, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί.

Σε ερώτηση για την εθελοντική στράτευση γυναικών, απάντησε ότι το Υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση της Εθνικής Φρουράς, προσθέτοντας πως η κατάταξή τους δεν θα γίνεται ταυτόχρονα με τους άντρες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Στέλλα Ολυμπίου

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2024 – 20:08

https://news.rik.cy/article/2024/10/12/eph-oles-tes-ules-sunenteuxe-tou-antistrategou-georgiou-tsitsikosta-sto-rik/

Διαβάστε περισσότερα