Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΗΠΑ: Παραμένει “ακέφαλη” η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Παραμένει “ακέφαλη” η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Παραμένει “ακέφαλη” η Βουλή των Αντιπροσώπων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, “ακέφαλη” παραμένει εδώ και τρεις εβδομάδες η Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο διατηρεί πλειοψηφία στο Σώμα, αδυνατεί να συμφωνήσει στον αντικαταστάτη του Κέβιν Μακάρθι.


Λίγες ώρες αφότου έλαβε το χρίσμα, ο βουλευτής του κόμματος Τομ Έμερ, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στην τελική δοκιμαστική ψηφοφορία – χωρίς αντίπαλο – ο τρίτος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις διακόσιες δεκαεπτά ψήφους που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Έμερ καταψηφίστηκε από είκοσι βουλευτές του κόμματός του. Ως αποτέλεσμα, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Εξαιτίας του κενού που παρατηρείται από τις 3 Οκτωβρίου, η Βουλή έχει παραλύσει και δεν μπορεί να υπερψηφίσει κρίσιμα νομοθετήματα, όπως το αίτημα του προέδρου Μπάιντεν για αποδέσμευση ποσού εκατόν – έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων, για παροχή βοήθειας σε Ισραήλ και Ουκρανία και ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/25/epa-paramenei-akephale-e-boule-ton-antiprosopon/

Διαβάστε περισσότερα