Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δίνει διαβεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας του...

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δίνει διαβεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δίνει διαβεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Μπάιντεν

Photo by Chris Kleponis / AFP


Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε εκ νέου, σήμερα, πως δεν υπάρχει ανησυχία από πλευράς των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ, διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε υποβάλλεται σε θεραπεία, ούτε λαμβάνει φάρμακα τα οποία να σχετίζονται με τη νόσο Πάρκινσον.

Ερωτηθείσα σχετικά σημείωσε, ακόμη, ότι ο προσωπικός γιατρός του προέδρου Μπάιντεν, δεν βλέπει κανένα ρόλο ώστε να τον υποβάλει σε εξετάσεις για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι New York Times αναφέρουν ότι ένας ειδικός για τη συγκεκριμένη “νευρο-εκφυλιστική” νόσο, εκλήθη οκτώ φορές στο Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως την άνοιξη του 2024.

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Προέδρου, άλλος ένας Αμερικανός βουλευτής, κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Πρόκειται για τον Άνταμ Σμιθ, ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουλίου 2024 – 06:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/7/9/epa-o-leukos-oikos-dinei-diabebaioseis-gia-ten-katastase-tes-ugeias-tou-proedrou-mpainten/

Διαβάστε περισσότερα