Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σειρά κυρώσεων σε βάρος της βιομηχανίας πετροχημικών του Ιράν, ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης κατά την πρώτη Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι κυρώσεις έχουν ως στόχο το σύνολο του τομέα των πετροχημικών.

Επιπλέον, πλήττουν είκοσι πλοία και εταιρείες εγκατεστημένες στο εξωτερικό, που εμπλέκονται στη μεταφορά πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων του Ιράν. Οι συγκεκριμένες εταιρείες εδρεύουν κατά κύριο λόγο στην Κίνα, με εξαίρεση δύο εταιρείες, η μία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλη με έδρα τη Λιβερία.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ανακοίνωσε πως η επιβολή των κυρώσεων αποφασίστηκε σε συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλοί εκ των οποίων θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες νέες κυρώσεις κατά του Ιράν.

Ως αποτέλεσμα της αμερικανικής απόφασης, παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων, ενώ απαγορεύεται σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε Αμερικανούς πολίτες, να συναλλάσσονται μαζί τους.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2024 – 06:35

https://news.rik.cy/article/2024/10/12/epa-kuroseis-se-baros-tes-petrokhemikes-biomekhanias-tou-iran/

Διαβάστε περισσότερα