Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΗΠΑ: Aπόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφρά...

ΗΠΑ: Aπόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφρά – Νεκρός ο δράστης

ΗΠΑ: Aπόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφρά – Νεκρός ο δράστης

Photo by Rebecca DROKE / AFP


Συγκλονισμό προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του  Ντόναλντ Τραμπ.

Σε επίθεση με πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου τραυματίσθηκε ελαφρά στο αυτί.

Το περιστατικό συνέβη στην Πενσυλβάνια, στις 01:15 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου

Ο Ντόναλτ Τραμπ απομακρύνθηκε από την σκηνή και είναι καλά στην υγεία του. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Ρεπουπλικάνος υποψήφιος εξήλθε από το νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί για ιατρική φροντίδα, μετά τον τραυματισμό του.

Ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο εξουδετέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Το FBI κατονόμασε ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια, ο οποίος πυροβόλησε τον Ντόναλτ Τραμπ από μια στέγη 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος των Ρεπουπλικάνων αναφέρει ότι τραυματίστηκε από σφαίρα που διαπέρασε το δεξί αυτί του.

Είναι απίστευτο, πρόσθεσε, πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος είναι καλά και σκοπεύει να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, το οποίο ξεκινά αύριο Δευτέρα.   

Φ.Φ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2024 – 09:57

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/7/14/epa-apopeira-dolophonias-kata-tou-upopsephiou-proedrou-ntonalnt-tramp-traumatisteke-elaphra-nekros-o-drastes/

Διαβάστε περισσότερα