Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εντός του φθινοπόρου γραφείο ΕΤΕπ στην Κύπρο

Εντός του φθινοπόρου γραφείο ΕΤΕπ στην Κύπρο

Εντός του φθινοπόρου γραφείο ΕΤΕπ στην Κύπρο

Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP


Οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μεταμορφώνουν τις τοπικές κοινωνίες, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, κάτι το οποίο συμβαίνει και στην Κύπρο, τόνισε η πρόεδρος του οργανισμού Νάντια Καλβίνο, στην πρώτη της τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος γραφείου στο νησί.

Υπογράμμισε πως η ενισχυμένη παρουσία της Τράπεζας στην Κύπρο, έχει ως στόχο να διευκολύνει τη στήριξη έργων σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη συνεργασία με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις.

Η λειτουργία του νέου γραφείου επικυρώθηκε κατά τη συνάντηση της κυρίας Καλβίνο με τον υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ανέφερε ότι ανυπομονεί να εγκαινιάσει το γραφείο, υπογραμμίζοντας πως η εξέλιξη θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμβάθυνση της άριστης συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μάκης Κεραυνός υπενθύμισε ότι τα γραφεία της Τράπεζας θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι να καταστεί εφικτή η εξεύρεση κατάλληλων χώρων. Τοποθέτησε δε τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων, εντός του Φθινοπώρου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιουνίου 2024 – 16:00

https://news.rik.cy/article/2024/6/26/entos-tou-phthinoporou-grapheio-etep-sten-kupro/

Διαβάστε περισσότερα