Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές

Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές

Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές


Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές

19 Απριλίου 2024 – 19:07

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024 – 19:26

Σε κινητοποίηση τέθηκαν αστυνομία και δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών ύστερα από απόδραση κρατουμένου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο οποίος περίπου τρείς ώρες αργότερα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σωφρονιστικό ίδρυμα και συνελήφθη.

Ο κρατούμενος υπόδικος από τη Συρία ο οποίος είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους κρατούμενους στο πλαίσιο μεταγωγής στα δικαστήρια, είχε καθορισμένη ακρόαση για υπόθεση ναρκωτικών στο κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιστροφή του βαν της αστυνομίας στις κεντρικές φυλακές παραδόθηκε έξω από Γραφείο Πληροφοριών και πριν περάσει τις σιδερένιες πόρτες ασφαλείας κατάφερε να διαφύγει.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται για την απόδρασή του αφού θα έπρεπε να βρισκόταν υπό φρούρηση μέχρι να εισέλθει εντός της κλειστής φυλακής. Ερωτήματα δημιουργούνται και για το γεγονός ότι πέρασε από την πύλη του σωφρονιστικού ιδρύματος χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το κατά πόσο έφερε χειροπέδες.

Το περιστατικό φαίνεται να χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρό και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε έκθεση γεγονότων για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες. Έρευνα διεξάγουν και οι κεντρικές φυλακές.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024 – 19:26

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/4/19/entopisteke-o-kratoumenos-pou-eikhe-apodrasei-apo-tis-kentrikes-6709674/

Διαβάστε περισσότερα