Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη...

Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης

Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας, μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης, ως αντίποινο για το αιματηρό πλήγμα των ανταρτών Χούθι στην καρδιά του Τελ Αβίβ την Παρασκευή.    


Αναφέρθηκαν τουλάχιστον τρείς νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις αεροπορικές επιδρομές στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι Χοντέιντα, από το οποίο, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εισέρχονται Ιρανικά όπλα και πυρομαχικά προς τους Χούθι.

Κτυπήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, εγκαταστάσεις στο λιμάνι, δεξαμενές πετρελαίου, πετρελαιοφόρα, ηλεκτροπαραγωγός σταθμός και στρατιωτικές εγκατασταστάσεις των ανταρτών.

Την ίδια ώρα τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνονται ημέρα με την ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Παλαιστινιακού θύλακα 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους του τελευταίο εικοσιτετράωρο στη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν σχεδόν 39 χιλιάδες Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες προσεγγίζουν τις 90 χιλιάδες.

Υπό τη σκιά της κλιμάκωσης της έντασης, ο ισραηλινός Πρωπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί, την Τρίτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΑΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2024 – 15:47

https://news.rik.cy/article/2024/7/21/enteinetai-e-anesukhia-gia-diaspora-tou-polemou-tes-gazas-meta-ten-prote-epithese-tou-israel-kata-tes-uemenes/

Διαβάστε περισσότερα