Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, σχέδιο ψηφίσματος για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, σχέδιο ψηφίσματος για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, σχέδιο ψηφίσματος για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη την εξέταση σχεδίου ψηφίσματος της μόνιμης παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό, που δίδει συνέχεια σε γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε “παράνομη” η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.


Τον Ιούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, απεφάνθη πως η συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι παράνομη και ότι το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να την τερματίσει το συντομότερο.

Αραβικά κράτη ζήτησαν σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, στις 17 Σεπτεμβρίου, ώστε να εξεταστεί νέο σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο το Ισραήλ καλείται να τερματίσει χωρίς καθυστέρηση την παράνομη παρουσία του στα παλαιστινιακά εδάφη, εντός 12 μηνών.

Το σχέδιο ψηφίσματος απαιτεί ακόμη: απόσυρση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από τα παλαιστινιακά εδάφη, τερματισμό της ανέγερσης νέων εβραϊκών οικισμών και επιστροφή των εκτοπισθέντων Παλαιστινίων στη γη και στις περιουσίες τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/9/13/enopion-tes-genikes-suneleuses-oee-skhedio-psephismatos-gia-ten-katokhe-palaistiniakon-edaphon/

Διαβάστε περισσότερα