Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ένοχος για διαφθορά ο Μενέντεζ

Ένοχος για διαφθορά ο Μενέντεζ

Ένοχος για διαφθορά ο Μενέντεζ

Photo by CHIP SOMODEVILLA / Getty Images via AFP


Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, έκρινε ένοχο τον γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ και στις δεκαέξι κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απάτη και δωροληψία, με αντάλλαγμα την προσφορά υπηρεσιών σε ξένες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ – μεταξύ άλλων – έλαβε ως αντάλλαγμα ράβδους χρυσού, αξίας πέραν των εκατό χιλιάδων δολαρίων και μία Mercedes-Benz.

Ο πρώην επικεφαλής της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολυετούς φυλάκισης και διαγραφής από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο ίδιος δήλωνε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης αθώος, με τους νομικούς του συμβούλους να αναφέρουν ότι τα δώρα που έλαβε δεν μπορούσαν να θεωρηθούν δωροδοκίες, υποστηρίζοντας πως οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι ο Γερουσιαστής προσέφερε ανταλλάγματα.

Προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, οι εισαγγελείς στηρίχθηκαν σε μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα του Μενέντεζ, αποδεικνύοντας ότι ο γερουσιαστής δέχτηκε πλουσιοπάροχες αμοιβές από ξένες κυβερνήσεις.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του Γερουσιαστή.

Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλάνιαν είναι επίσης αντιμέτωπη με υποθέσεις δωροληψίας, ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για λόγους υγείας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ, Reuters

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2024 – 20:57

https://news.rik.cy/article/2024/7/16/enokhos-gia-diaphthora-o-menentez/

Διαβάστε περισσότερα