Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ

Ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ

Ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ

Photo by Anderson W. Branch / US Department of Defense / AFP


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Άϊζενχάουερ” και η δύναμη κρούσης του, πλέουν ήδη προς την ανατολική Μεσόγειο, ώστε να ενωθούν με το αεροπλανοφόρο “Uss Ford”, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν, υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Ουάσινγκτον είναι να μην επιτρέψει εχθρικές ενέργειες σε βάρος του Ισραήλ.

Νωρίτερα αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η ισχυρή αμερικανική παρουσία στην περιοχή, έχει ως στόχο να αποτρέψει εμπλοκή του Ιράν και εκτεταμένη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμάς.

Ο Τζον Μπάιντεν ανέφερε στον κύριο Νετανιάχου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και κράτη της Μέσης Ανατολής, ώστε ο αθώος άμαχος πληθυσμός να αποκτήσει πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη.

Κατά τη συνομιλία του με τον Μαχμούντ Αμπάς, ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην “αξιοπρέπεια και στην αυτοδιάθεση”, καταδικάζοντας την ίδια στιγμή, τις ενέργειες της Χαμάς.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι εικοσι -εννέα Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, ενώ άλλοι δεκαπέντε εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2023 – 06:04

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/15/eniskhuoun-tis-dunameis-tous-ste-mesogeio-oi-epa/

Διαβάστε περισσότερα