Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εναντίον της συμμετοχής της Βρετανίας σε μια διευρυμένη άτυπη συνάντηση τάχθηκε ο...

Εναντίον της συμμετοχής της Βρετανίας σε μια διευρυμένη άτυπη συνάντηση τάχθηκε ο Τατάρ

Εναντίον της συμμετοχής της Βρετανίας σε μια διευρυμένη άτυπη συνάντηση τάχθηκε ο Τατάρ

Εναντίον της συμμετοχής της Βρετανίας σε μια διευρυμένη άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό τάχθηκε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ.


Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό στα κατεχόμενα, ο κύριος Τατάρ ισχυρίσθηκε ότι για να διασφαλιστεί η ισότητα στο τραπέζι της συνάντησης, θα πρέπει να υπάρχουν οι δυο πλευρές και οι δυο μητέρες πατρίδες.

Όταν εμπλακεί η Βρετανία, υποστήριξε, η ισορροπία στο τραπέζι διαταράσσεται.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι δεν διαπραγματεύεται την ομοσπονδία και ότι δεν μπορεί να γίνει όπως είπε “αναγκαστικός γάμος”.

Τα θέματα που μπορούν να συζητηθούν, πρόσθεσε , μπορούν να είναι προς όφελος και των δύο λαών και να εφαρμοστούν πριν από μια λύση, στη βάση της ισότητας.

Αναφερόμενος στα σημεία διέλευσης είπε ότι θα γίνουν εκτιμήσεις στη Λευκωσία για το άνοιγμα οδοφράγματος στη Μια Μηλιά.

Ο Τατάρ υποστήριξε ότι η αποστολή της Μαρία Άχχελα Ολγκίν τελείωσε και δεν απαιτείται εκ νέου διορισμός προσωπικού εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.

Ισχυρίσθηκε επίσης τη θέση ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας και ο τουρκικός στρατός είναι κόκκινες γραμμές για μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 – 15:01

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/enantion-tes-summetokhes-tes-bretanias-se-mia-dieurumene-atupe-sunantese-takhtheke-o-tatar/

Διαβάστε περισσότερα