Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, ως «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.


   Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου περιέχεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά την ολιγόωρη συνάντηση του, στην Κωνσταντινούπολη, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

    Στην ίδια ανακοίνωση, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαίρει τη “διαρκή”, όπως αναφέρει, “ειρήνη στον Καύκασο”.

    Στο περιθώριο της συνόδου των χωρών του Καυκάσου, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογο του, Αραράτ Μιρζογιάν.

   Ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τη συνέχιση του διαλόγου για πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Αρμενίας – Τουρκίας και τις περιφερειακές εξελίξεις.

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια στην προσέγγιση Τουρκίας – Αρμενίας.

  Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία κάλεσαν την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα της συνόδου των χωρών του Καυκάσου για να ολοκληρώσουν την ειρηνευτική συμφωνία τους.

Πηγή: ΑΠΕ, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 – 20:44

https://news.rik.cy/article/2024/10/18/empargko-oplon-sto-israel-zeta-o-erntogan/

Διαβάστε περισσότερα