Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελπίδες άρσης του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό μετά την ανακοίνωση Μπάϊντεν

Ελπίδες άρσης του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό μετά την ανακοίνωση Μπάϊντεν

Ελπίδες άρσης του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό μετά την ανακοίνωση Μπάϊντεν

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται πλέον στην κρίση στη Μέση Ανατολή, μετά την παρουσίαση από τον  αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ισραηλινής πρότασης τριών φάσεων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.


Η Χαμάς, για την οποία ο Μπάιντεν είπε ότι έλαβε την πρόταση από το Κατάρ, εξέδωσε ανακοίνωση αντιδρώντας θετικά.Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε  ότι είχε εξουσιοδοτήσει τη διαπραγματευτική του ομάδα να παρουσιάσει τη συμφωνία, ενώ επέμεινε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι , συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής όλων των ομήρων και της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς.

Πάντως και παρά τις προσπάθειες για εκεχειρία, το Ισραήλ  επανήλθε με νέο σφυροκόπημα  στη Ράφα, χρησιμοποιώντας

άρματα μάχης και πυροβολικό. Ο απολογισμός των υγειονομικών αρχών στη Γάζα κάνει λόγο για τουλάχιστον 95 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες.

Το υπουργείο Υγείας της διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα , ανακοίνωσε ότι από την έναρξη του πολέμου έχασαν τη ζωή τους πέραν των 36 χιλιάδων παλαιστινίων ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τις 82 χιλιάδες.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ ,κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας  Βενιαμίν Νετανιάχου να εξετάσει προσεκτικά την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, βάσει της οποίας η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους.  Σε ανάρτησή του στο “Εξ”, ο Λαπίντ δεσμεύτηκε  παράλληλα, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ακροδεξιοί εταίροι του κυβερνητικού  συνασπισμού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουνίου 2024 – 18:12

https://news.rik.cy/article/2024/6/1/elpides-arses-tou-adiexodou-sto-mesanatoliko-meta-ten-anakoinose-mpainten/

Διαβάστε περισσότερα