Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής...

Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου

Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της Κύπρου, παρά, όπως υπογράμμισε, τις αντίξοες συνθήκες, τις προκλήσεις, τις αμφισβητήσεις, τις παράνομες επισκέψεις και εκδηλώσεις.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην Ποταμιά, στο μνημόσυνο των πεσόντων οπλιτών του 398 Τάγματος Πεζικού και στη δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κοινότητας.

Τόνισε ότι γινεται αξιοποίηση όλων των διπλωματικών μέσων, για επάνοδο της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής, για όλους τους νόμιμους κατοίκους στης Κύπρου, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι επαναλαμβάνει ποιο είναι το συμφωνημένο πλαίσιο, γιατί, το τελευταίο διάστημα, ακούγονται πολλά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ / ΕΜ

https://news.rik.cy/article/2024/7/13/elpida-khristodoulide-oti-suntoma-tha-uparxei-ousiastike-prospatheia-gia-termatismo-tes-katokhes-kai-epanenose-tes-kuprou/

Διαβάστε περισσότερα