Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μέσα στην Βουλή των Ελλήνων σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή στον κύριο Φλώρο ο οποίος προέρχεται από τους Σπαρτιάτες.


Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κυρίου Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κυρία Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κυρίου Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΕΡΤ-ΑΠΕ

ΚΩΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/4/25/ellada-ston-anakrite-semera-o-bouleutes-konstantinos-phloros-6922173/

Διαβάστε περισσότερα