Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα: Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Βοιωτία και Ασπρόπυργο – Βελτιωμένη η...

Ελλάδα: Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Βοιωτία και Ασπρόπυργο – Βελτιωμένη η εικόνα στην Καβάλα

Ελλάδα: Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Βοιωτία και Ασπρόπυργο – Βελτιωμένη η εικόνα στην Καβάλα

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Αντιμέτωπες με νέα αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Οι κάτοικοι της περιοχής θρηνούν τον χαμό του κτηνοτρόφου που είχε μεταβεί στο μαντρί για να σώσει τα ζώα του. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη στην περιοχή.

Και στην Εύβοια, οι σφοδροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς καίνε τις περιοχές Αρτάκη και Ψαχνά.

ασπροπυργος.jpg

Τρεις πυρκαγιές μαίνονται από το πρωί στον Ασπρόπυργο, όπου έχει δοθεί εντολή για εκκένωση δύο οικισμών. Επιχειρούν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Καβάλα, μετά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών στην περιοχή του Δήμου Νέστου. Στην κατάσβεση συμβάλλουν από το πρωί και εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, με ασφάλεια μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Καβάλας τα έντεκα νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά την απόφαση που ελήφθη για προληπτική εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του Έβρου.

Μ.Β

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/22/ellada-mainontai-oi-photies-se-euboia-boiotia-kai-aspropurgo-beltiomene-e-eikona-sten-kabala/

Διαβάστε περισσότερα