Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα: Χιλιάδες διασώσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48...

Ελλάδα: Χιλιάδες διασώσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες

Ελλάδα: Χιλιάδες διασώσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες

Photo by Angelos Tzortzinis AFP


Στην Ελλάδα, 4.600 διασώσεις και απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά την ίδια χρονική περίοδο, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε περισσότερες από έντεκα χιλιάδες – επτακόσιες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υποστατικά και κοπές δέντρων.

Στην πλειονότητά τους, οι κλήσεις για παροχή βοήθειας, αφορούσαν την περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο.

Πόλεις και χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι και σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και χιλιάδες άστεγοι εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε δημόσιους χώρους.

Οι αρχές δίδουν μεγάλη έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νεκρών ζώων και των στάσιμων υδάτων.

Τεράστιο πλήγμα έχει δεχθεί και η κτηνοτροφία.

Ελλείψεις παρουσιάζονται σε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς δεκάδες υπεραγορές και φαρμακεία έχουν καταστραφεί στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ/ ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 – 17:49

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/14/ellada-khiliades-diasoseis-politon-pros-asphale-semeia-ekhoun-pragmatopoiethei-tis-teleutaies-48-ores/

Διαβάστε περισσότερα