Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα και Κύπρος τιμούν και φέτος την επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ”

Ελλάδα και Κύπρος τιμούν και φέτος την επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ”

Ελλάδα και Κύπρος τιμούν και φέτος την επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ”

ΦΩΤΟ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα Ελλάδα και Κύπρος και ο απανταχού Ελληνισμός τιμούν και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ηρωικό “ΌΧΙ” των Ελλήνων ενάντια στον ξένο εισβολέα, κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Στην Ελλάδα, επίκεντρο των εορτασμών είναι όπως κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, υπό το βλέμμα της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρίστατο στις εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά.

Στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαμελετίου, δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Εκδηλώσεις τιμής έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους για την σημερινή επέτειο, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι αντιπροσωπεύει την αφοσίωση στην προάσπιση των διαχρονικών αξιών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ/ΠΑΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 13:22

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/ellada-kai-kupros-timoun-kai-phetos-ten-epeteio-tou-eroikou-okhi-8903222/

Διαβάστε περισσότερα