Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής. Εκκενώνονται οικισμοί

Ελλάδα: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής. Εκκενώνονται οικισμοί

Ελλάδα: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής. Εκκενώνονται οικισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Αττική η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει έκταση χιλιομέτρων ενώ αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα του 112 τα οποία καλούν τους κατοίκους διαφόρων περιοχών να απομακρυνθούν για την ασφάλεια τους.


Στην περιοχή Βαρνάβα υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

Το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση της περιοχής κατευθύνοντας τους πολίτες προς το Γραμματικό και τον Μαραθώνα. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην Αττική, καθώς ο καπνός από τη φωτιά στον Βαρνάβα έχει σκεπάσει τον ουρανό, ενώ στάχτες αιωρούνται στον αέρα.

Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποστηρίξει την πυρόσβεση στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ο κύριος Χαρτσιώτης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχιπύραρχο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Λογγίνο, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

ΠΧ

https://news.rik.cy/article/2024/8/12/ellada-ektos-elegkhou-e-purkagia-ston-barnaba-attikes-ekkenonontai-oikismoi/

Διαβάστε περισσότερα