Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελλάδα: Αποκαλύφθηκε διασυνοριακή απάτη «Carousel»

Ελλάδα: Αποκαλύφθηκε διασυνοριακή απάτη «Carousel»

Ελλάδα: Αποκαλύφθηκε διασυνοριακή απάτη «Carousel»

Φωτογραφία Αρχείου – Photo by Angelos Tzortzinis / AFP


Στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν μέσω εταιρειών “βιτρίνα”, σε Ελλάδα, Κύπρο και Σλοβακία, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές και δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν στόχο την εξαπάτηση του Δημοσίου, μέσω της μη καταβολής ΦΠΑ.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, ευρεία αστυνομική επιχείρηση.

Συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τρία που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 41 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Συνολικά, απωλέσθησαν πέραν των 26 εκατομμυρίων ευρώ, των οποίων είχαν δηλωθεί εικονικές συναλλαγές άνω των 150 εκατομμυρίων.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν δεκάδες έρευνες, σε σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα.

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν, εκατόν-σαράντα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα, πολυτελές όχημα, ρολόγια μεγάλης αξίας, σφραγίδες νομικών προσώπων, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, πλαστά δελτία ταυτότητας, πιστόλι με γεμιστήρες και εξωτερικοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων.

Στις εταιρείες “βιτρίνα” δηλώνονταν ως διαχειριστές άτομα χαμηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, όπως άνεργοι και εξαρτημένα άτομα, με στόχο την απόκρυψη της ταυτότητας των εγκεφάλων της απάτης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 – 13:39

https://news.rik.cy/article/2024/9/9/ellada-apokaluphtheke-diasunoriake-apate-carousel/

Διαβάστε περισσότερα