Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ελαφρώς πιο πάνω από τα περσινά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών, διαψεύδονται τα...

Ελαφρώς πιο πάνω από τα περσινά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών, διαψεύδονται τα βρετανικά δημοσιεύματα

Ελαφρώς πιο πάνω από τα περσινά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών, διαψεύδονται τα βρετανικά δημοσιεύματα

Ετεροχρονισμένα και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του Πασυξέ και της Hermes Airports τα δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων περί κατρακύλας του κυπριακού τουρισμού και πανικού, λόγω μείωσης αφίξεων.


Ο Γενικός Διευθυντής του Πασυξέ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι, εν μέσω πολλών γεωπολιτικών προκλήσεων, οι τουριστικές αφίξεις κινούνται ελαφρώς πιο πάνω από τα περσινά επίπεδα και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το τέλος του χρόνου οι πληρότητες μπορεί να βρίσκονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία αντιμετωπίζει προβλήματα με τις διαρροές τουριστών προς τα, ανεξέλεγκτα, καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και προς τα κατεχόμενα.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, Mαρία Κουρούπη, ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι οι αφίξεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι αυξημένες κατά τέσσερα κόμμα πέντε τοις εκατόν σε σχέση με πέρσι και ότι υπάρχουν ελπιδοφόρες προοπτικές και για τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/7/24/elaphros-pio-pano-apo-ta-persina-epipeda-oi-aphixeis-touriston-diapseudontai-ta-bretanika-demosieumata/

Διαβάστε περισσότερα