Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εκπρόσωπος: Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση απο πλευράς του ΟΗΕ...

Εκπρόσωπος: Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση απο πλευράς του ΟΗΕ για τον απεσταλμένο

Εκπρόσωπος: Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση απο πλευράς του ΟΗΕ για τον απεσταλμένο

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση απο πλευράς Ηνωμένων Εθνών, για το διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό.


Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας οτι μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τη Νέα Υόρκη, η Τουρκική και η Τουρκοκυπριακή πλευρά απάντησαν αρνητικά στο διορισμό, στη θέση αυτή, της πρώην υπουργού εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλις Μπίσοπ.

Αντίθετα θετική ήταν η απάντηση που έδωσε η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στην Κύπρο ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά.

Ο αξιωμστούχος των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα συναντηθεί στις τρεις και 30 το απόγευμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στις πέντε το απόγευμα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ.

ΝΠ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/1/ekprosopos-e-kubernese-den-ekhei-akome-episeme-enemerose-apo-pleuras-tou-oee-gia-ton-apestalmeno/

Διαβάστε περισσότερα