Home riknews.com.cy (Κύπρος) Eκπρόσωπος: Η κυβέρνηση αναμένει ενημέρωση από τον ΟΗΕ για την συνάντηση του...

Eκπρόσωπος: Η κυβέρνηση αναμένει ενημέρωση από τον ΟΗΕ για την συνάντηση του Προέδρου με τον Ερσίν Τατάρ

Eκπρόσωπος: Η κυβέρνηση αναμένει ενημέρωση από τον ΟΗΕ για την συνάντηση του Προέδρου με τον Ερσίν Τατάρ

Η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή και αναμένει επίσημη ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη, για την ακριβή ημερομηνία της κοινής συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ερσίν Τατάρ, στη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Υπογράμμισε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει το διάλογο, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ορθότητά των θέσεών της και στην επιχειρηματολογία που τις συνοδεύουν, καθώς και στο πλαίσιο των συνομιλιών, όπως αυτό καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κληθείς να σχολιάσει την εμμονή Τατάρ σε λύση δύο κρατών, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε πως δεν είναι μέσα από δημόσιες δηλώσεις που μπορεί να προκύψει η όποια επιθυμητή πρόοδος στο Κυπριακό. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι έχει ξεκαθαριστεί από τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι το πλαίσιο λύσης είναι καθορισμένο από τα σχετικά ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στην τριμερή συνάντηση με ρεαλισμό, διατηρώντας εποικοδομητική στάση και στοχεύοντας – μέσα από το διάλογο – στην επίτευξη προόδου.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/1/ekprosopos-e-kubernese-anamenei-enemerose-apo-ton-oee-gia-ten-sunantese-tou-proedrou-me-ton-ersin-tatar/

Διαβάστε περισσότερα