Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εκπρόσωπος: Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συμμετάσχει με εποικοδομητική συνάντηση στο άτυπο δείπνο...

Εκπρόσωπος: Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συμμετάσχει με εποικοδομητική συνάντηση στο άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη

Εκπρόσωπος: Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συμμετάσχει με εποικοδομητική συνάντηση στο άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συμμετάσχει με εποικοδομητική διάθεση στο άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη, με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επαναλαμβάνει η Κυβέρνηση.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημείωσε πως κατά την τριμερή συνάντηση, η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από το άτυπο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, όπου καταγράφονται οι εκτιμήσεις της κυρίας Ολγκίν για το Κυπριακό, η οποία θεωρεί εφικτή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε, παράλληλα, πως για μία ακόμη φορά στα συμπεράσματα της συνόδου των Med-9 γίνεται διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά, προσθέτοντας ότι επαναβεβαιώνεται το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη χθεσινή σύνοδο των εννέα μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, επιτυχημένη ως προς το αποτέλεσμα, αλλά και ως προς το χρόνο πραγματοποίησής της.

Τόνισε, ακόμη, πως η συζήτηση για το Μεσανατολικό ήταν εξόχως σημαντική, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά συμμετείχε σε σύνοδο των Med-9, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπτάλλα. Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέδειξε και τη σημασία που μπορούν να έχουν οι στενότεροι δεσμοί της Ένωσης με την Ιορδανία, η οποία όπως ανέφερε, μαζί με την Κύπρο αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2024 – 09:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/12/ekprosopos-e-ellenokupriake-pleura-tha-summetaskhei-me-epoikodometike-sunantese-sto-atupo-deipno-ste-nea-uorke/

Διαβάστε περισσότερα