Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού

Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού

Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού

Στις 7.280 ανέρχονται οι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου.


Διεκδικούν 3.227 θέσεις για τα αξιώματα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Προέδρου των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, του Δημοτικού Σύμβουλου, των Μελών Σχολικών Εφορειών, των Προέδρων Κοινοτικών Συμβουλίων και των μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Όπως ανακοινωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία, ο συνολικός αριθμός εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς Εκλογές ανέρχεται στις 706.534.

Σύμφωνα με τον κύριο Ηλία, από αύριο, 1 Μαΐου, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Τι Ψηφίζω» μέσω της ιστοσελίδας elections.gov.cy.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες έχουν δικαίωμα ψήφου, καθώς και για τον αριθμό των σταυρών προτίμησης σε κάθε μια εξ αυτών.

Επιπρόσθετα, στις 10 Μαΐου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα, προγραμματίζεται να λειτουργήσει η υπηρεσία «Που Ψηφίζω», η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος SMS.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απριλίου 2024 – 18:00

https://news.rik.cy/article/2024/4/30/ekloges-9es-iouniou-peran-ton-7000-upopsephioi-diekdikoun-ten-psepho-tou-laou-5181303/

Διαβάστε περισσότερα