Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εκκληση των 27 για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και παύσεις εχθροπραξιών στην Γάζα

Εκκληση των 27 για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και παύσεις εχθροπραξιών στην Γάζα

Εκκληση των 27 για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και παύσεις εχθροπραξιών στην Γάζα


26 Οκτωβρίου 2023 – 22:58

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023 – 23:04

Στη δημιουργία “ανθρωπιστικών διαδρόμων” και στην επιβολή παύσεων στις εχθροπραξίες, για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας, συμφώνησαν απόψε οι εικοσιεπτά ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε δήλωση, που εγκρίθηκε στη Σύνοδο, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν τη συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη στην Γάζα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και την παύση στις εχθροπραξίες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεργαστεί στενά με τους εταίρους της στην περίοχή, για προστασία των αμάχων, παροχή βοήθειας και διευκόλυνση στην πρόσβαση σε φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καύσιμα και στέγαση, εξασφαλίζοντας ότι αυτή η βοήθεια δεν θα τύχει κατάχρησης από τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΠΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023 – 23:04

Πηγή: Reuters

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/26/ekklese-ton-27-gia-anthropistikous-diadromous-kai-pauseis-ekhthropraxion-sten-gaza/

Διαβάστε περισσότερα