Home riknews.com.cy (Κύπρος) Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πέδρο Σάντσεθ

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πέδρο Σάντσεθ

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πέδρο Σάντσεθ

Photo by Thomas COEX / AFP


Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Σε κοινή διάσκεψη Τύπου στη Μαδρίτη, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ο κύριος Σάντσεθ εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στον Λίβανο.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός απέφυγε ωστόσο, όπως και ο Μαχμούτ Αμπάς, να σχολιάσει ευθέως τα δύο κύματα φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν την Τρίτη και χθες, στη Βηρυτό, με στόχο τα συστήματα επικοινωνίας του λιβανέζικου φιλοϊρανικού ισλαμιστικού κινήματος, Χεζμπολά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γάζα, επισήμανε την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας εκεχειρίας στον Παλαιστινιακό θύλακα, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα και η Ευρώπη δεν μπορούν να μένουν απαθείς μπροστά στον πόνο χιλιάδων αθώων, κυρίως παιδιών και γυναικών.

Ο Αμπάς επανέλαβε το αίτημα για δεύτερη ειρηνευτική διάσκεψη στη Μαδρίτη, η οποία το 1991 είχε φιλοξενήσει μιά τέτοια σύναξη και αποτέλεσε σημαντικό βήμα στη διαδικασία που οδήγησε στις συμφωνίες ειρήνης του Όσλο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Αμπάς στην Ισπανία, μετά την αναγνώριση από την αριστερή ισπανική κυβέρνηση του κράτους της Παλαιστίνης, στις 28 Μαΐου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΕΥΑ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2024 – 17:38

https://news.rik.cy/article/2024/9/19/ekklese-gia-apoklimakose-tes-bias-ste-mese-anatole-apeuthune-o-pedro-santseth/

Διαβάστε περισσότερα