Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος θα πραγματοποιήσουν στις 3...

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος θα πραγματοποιήσουν στις 3 Οκτωβρίου οι αγελαδοτρόφοι

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος θα πραγματοποιήσουν στις 3 Οκτωβρίου οι αγελαδοτρόφοι

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος, στις τρείς Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι αγελαδοτρόφοι με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής τους.


Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας θα επιδοθούν υπομνήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, στα οποία θα καταγράφονται οι θέσεις τους και θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα και διαπιστώσεις.

Οι αγελαδοτρόφοι θα ζητήσουν παράλληλα να ενημερωθούν για τις ενέργειες που θα γίνουν για αποκατάσταση, όπως αναφέρουν, της ίσης μεταχείρισης των παραγωγών των ελεύθερων περιοχών με εκείνους στα κατεχόμενα.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι διαμαρτυρήθηκαν για τη νέα οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 39 κόμμα 5 εκατομμυρίων ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για την υποστήριξη της παραγωγής και εμπορίας χαλουμιού.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/9/18/ekdelose-diamarturias-me-georgika-mekhanemata-kai-butia-galaktos-tha-pragmatopoiesoun-stis-3-oktobriou-oi-ageladotrophoi/

Διαβάστε περισσότερα