Home riknews.com.cy (Κύπρος) Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» (Βίντεο)

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» (Βίντεο)

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» (Βίντεο)


Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» (Βίντεο)

12 Ιουλίου 2023 – 12:37

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2023 – 13:09

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης», με το οποίο μέλη ευάλωτων νοικοκυριών θα μπορούν να διαμείνουν στην κύρια κατοικία ως ενοικιαστές και ταυτόχρονα να απαλλάσσονται από στεγαστικά δάνεια, που θα αναλάβει να καλύψει πλήρως το κράτος.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας την πρωινής συνεδρίας του Υπουργικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες δικαιούχων για ένταξη στο Σχέδιο.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι λήπτες κοινωνικών παροχών, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και τα οποία παρέμειναν μη εξυπηρετούμενα και στο τέλος του 2022, με εξασφάλιση την κύρια κατοικία, αγοραίας αξίας μέχρι 250 χιλιάδων ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι οι αιτητές στα Σχέδια «Εστία» και «Οικία», οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί ως επιλέξιμοι αλλά μη βιώσιμοι, με αγοραία αξία κύριας κατοικίας, μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ.

Η τρίτη κατηγορία δικαιούχων αφορά όσους είχαν εγκριθεί για ένταξη σε αυτά τα δύο Σχέδια, αλλά στη συνέχεια η συμμετοχή τους τερματίστηκε.

Ο κύριος Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης»συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και παράλληλα την ενίσχυση της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Χαρακτήρισε το Σχέδιο καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, τονίζοντας ότι προσφέρεται μια οριστική και δίκαιη λύση για εξόφληση των στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Τηλεόραση

ΣΤΣ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2023 – 13:09

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/12/egkritheke-apo-to-upourgiko-sumboulio-to-skhedio-enoikio-enanti-doses-binteo/

Διαβάστε περισσότερα