Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η παρέμβαση της Υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της...

Η παρέμβαση της Υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η παρέμβαση της Υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία και η συνδρομή της Λευκωσίας στην απομάκρυνση ξένων υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή, ήταν στο επίκεντρο της παρέμβασης της υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Κουκκίδη Προκοπίου στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκε εκτάκτως η κατάσταση στο Ισραήλ, μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Αναφερόμενη στην ενεργοποίηση του Σχεδίου Εστία, η κ. Προκοπίου είπε ότι προσφέρονται διευκολύνσεις για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών και υπηκόων τρίτων χωρών από το Ισραήλ, μέσω Κύπρου, με ταυτόχρονη παροχή της απαραίτητης ασφάλειας για όσο βρίσκονται στο νησί.

Οι «27» επικύρωσαν και ευρωπαϊκές αποφάσεις για τη διακρατική συνεργασία στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στο λαθρεμπόριο προσώπων, που βρίσκεται σε έξαρση, λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

ΣΤΣ/ΑΑ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/e-parembase-tes-upourgou-dikaiosunes-sto-sumboulio-dikaiosunes-kai-esoterikon-upotheseon-tes-europaikes-enoses/

Διαβάστε περισσότερα