Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η νέα Στρατηγική Ατζέντα 2024-2029, στο επίκεντρο της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού...

Η νέα Στρατηγική Ατζέντα 2024-2029, στο επίκεντρο της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η νέα Στρατηγική Ατζέντα 2024-2029, στο επίκεντρο της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η νέα Στρατηγική Ατζέντα 2024-2029, που θα καθορίζει τους τομείς προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη πενταετία, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που  πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας.


Οι ηγέτες των κρατών μελών συζήτησαν αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας,  την πράσινη μετάβαση και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και τα ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας της Ένωσης.

Σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης  αναφέρει οτι το μεταναστευτικό  συζητήθηκε μεταξύ των ηγετών των Κρατών Μελών σε γεύμα εργασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση των γενεσιουργών αιτιών της μετανάστευσης και η συνεργασία με τρίτες χώρες.

Ζήτησε επίσης  επίσπευση της υιοθέτησης του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε οτι η Κύπρος, ως κράτος μέλος πρώτης γραμμής, υποστηρίζει την ταχεία υιοθέτηση των νομοθετημάτων που αποτελούν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

ΦΦ/ΙΝ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/6/e-nea-strategike-atzenta-2024-2029-sto-epikentro-tes-sunedrias-tou-atupou-europaikou-sumbouliou/

Διαβάστε περισσότερα