Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της...

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη γιά την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νέα πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των Κοινοτήτων Λινού  και  Φλάσου  της επαρχίας Λευκωσίας. Η  πυρκαγιά βρίσκεται στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται,  υποστηρίζει την κατάσβεση με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα .

Ενωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή “Μάντρα” της Κοινότητας Τίμης, στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά  κατέκαυσε τρία εκτάρια με  ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση, αμπέλια και  δέντρα. Κάηκε επίσης  ένα παλιό ακατοίκητο υποστατικό. Για την κατάσβεση της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο κινητές μονάδες και δύο ενάερια μέσα πυρόσβεσης.

Μετά την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, σύμφωνα με την οποία  τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο  άλλη  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Αναρίτα , επίσης στην επαρχία Πάφου . Η φωτιά έκαψε έκταση 12 δεκαρίων χαμηλής άγριας βλάστησης.

Με ανάρτησή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , Αντρέας Κεττής,διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι η Πυροσβεσιτκή βρίσκεται δίπλα τους και  κάνει αγώνα για να τους  προστατεύσει, με τις δυνάμεις το προσωπικό και τον εξοπλισμό που υπάρχει.  

ΠΟΤ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 – 19:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/25/e-mia-meta-ten-alle-xespoun-oi-purkagies-se-diaphoretika-semeia-tes-kuprou/

Διαβάστε περισσότερα