Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα πρωταθλήτρια στο Γουίμπλετον

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα πρωταθλήτρια στο Γουίμπλετον

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα πρωταθλήτρια στο Γουίμπλετον

H Μαρκέτα Βοντρούσοβα επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέρ στον τελικό του Γουίμπλετον κατακτώντας έτσι το πρώτο της Γκραν Σλάμ.


Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι η νικήτρια στο φετινό Γουίμπλετον. Η Τσέχα κατέκτησε σήμερα τον πρώτο τίτλο Γκραν Σλάμ στην καριέρα της ενώ θα μπει για 1η φορά και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Βοτρούσοβα ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή πορεία στο φετινό Γουίμπλετον ενώ πριν από ένα χρόνο, ήταν απλός θεατής στο τουρνοάα του All England Club, έχοντας γύψο στον αριστερό καρπό της. Σήμερα όμως σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο ως πρωταθλήτρια.

F1FN51tWAAMP2F9.jpg

Η Βοντροούσοβα νίκησε τον Νούμερο 6 στον κόσμο Ons Jabeur με 2-0 σετ 6-4, 6-4 σε 80 λεπτά.

Σε έναν τελικό στον οποίο η 24χρονη Τσέχα παρουσιάστηκε πιο χαλαρή και με λιγότερο άγχος, κατάφερε να αποφύγει τα περιττά λάθη, σε αντίθεση με την αντίπαλο της.

F1FN53eWwAM16J6.jpg

Η 28χρονη Τυνήσια όντας το φαβορί έπαιξε από την αρχή δυνατά παίρνοντας τα δύο πρώτα γκέιμς, όμως η Βοντρούσοβα δεν έχασε την συγκέντρωση της. Ιδιαίτερα συγκρατημένη και παίζοντας το παιχνίδι της υπομονής ολοκλήρωσε το μάτς με 10 γουίννερς και 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Ζαμπέρ είχε 25 γουίνερς αλλά και 31 αβίαστα λάθη.

Η Ζαμπέρ παρέμεινε χωρίς γκραν σλαμ τίτλο, χάνοντας για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Γουόμπλετον.

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/15/e-marketa-bontrousoba-protathletria-sto-gouimpleton/

Διαβάστε περισσότερα