Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Κύπρος τιμά το ΟΧΙ

Η Κύπρος τιμά το ΟΧΙ

Η Κύπρος τιμά το ΟΧΙ

Η Κύπρος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ελλάδος, προασπιζόμενη τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και αντιστεκόμενη σε κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού.


Με κάθε λαμπρότητα η Κυπριακή Δημοκρατία τιμά και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις δέκα το πρωί, θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου και στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα παρίστανται, ακόμη, η πρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Παιδείας, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, ως επίσης και μέλη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις έντεκα το πρωί, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαμελετίου, θα δεχθούν το χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία. Θα παρελάσουν παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές μέσης εκπαίδευσης, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

Εκδηλώσεις τιμής, θα λάβουν χώρα σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου.

Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, υπογραμμίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι αντιπροσωπεύει την αφοσίωση στην προάσπιση διαχρονικών αξιών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 05:46

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/e-kupros-tima-to-okhi/

Διαβάστε περισσότερα