Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 63η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας...

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 63η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 63η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 63η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία.


Η παρέλαση θα αρχίσει στις έντεκα το πρωί και σε αυτήν θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Στην παρέλαση, ως επίσημη προσκεκλημένη του Προέδρου Χριστοδουλίδη θα παρευρεθεί η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τον οποίο συνοδεύει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η σημερινή στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται με την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από το ΡΙΚ Ένα και ραδιοφωνικά από το πρώτο πρόγραμμα.

Υπόσχεση να εργαστεί για να παραδώσει ακέραιη την Κύπρο χωρίς στρατούς κατοχής δίνει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τιμώντας σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή την εξηκοστή τρίτη επέτειο από την ίδρυσή της.

Σε άρθρο του στον “Φιλελεύθερο” ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι οραματίζεται ένα κράτος ελεύθερο και σύγχρονο που να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Κλίνει το γόνυ, δηλώνει, σε όσους δήλωσαν παρόντες στα καλέσματα της πατρίδας για τα οικουμενικά ιδεώδη της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, για αξιοπρέπεια, για ασφάλεια και ευημερία.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπόσχεται ότι θα τηρήσει τον όρο εντολής που έλαβε από το λαό και θα δώσει το άπαν των δυνάμεών του για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2023 – 06:06

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/1/e-kupros-giortazei-semera-ten-63e-epeteio-apo-ten-anakeruxe-tes-anexartesias-tes-kupriakes-demokratias-1368879/

Διαβάστε περισσότερα