Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης...

Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης νερού

Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης νερού

map by world resources institute


Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των πέντε χωρών παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης νερού, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Φυσικών Πόρων.

Το Ινστιτούτο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος, ο Λίβανος, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο “υδατικό στρες”, χρησιμοποιώντας το ογδόντα τοις εκατόν των αποθεμάτων νερού τους, για ύδρευση, άρδευση και βιομηχανικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αναφέρει η έκθεση, ακόμα και βραχυχρόνια ξηρασία μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία και περιορισμούς στην παροχή νερού.

Το Ινστιτούτο προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί έως το 2050, αφού η θερμοκρασία στον πλανήτη θα αυξηθεί, παράλληλα με την αύξηση της ζήτησης νερού.

Η λύση, κατά το Ινστιτούτο, είναι η καλύτερη διαχείριση του νερού, μέσα από μεθόδους όπως οι αφαλωτώσεις, η ανακύκλωση νερού, οι αναδασώσεις και η αποφυγή καλλιέργειας φυτών που απαιτούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2023 – 11:58

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/17/e-kupros-anamesa-stis-5-khores-pagkosmios-me-ta-megalutera-problemata-elleipses-nerou/

Διαβάστε περισσότερα