Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Χαμάς αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων για απελευθέρωση ομήρων

Η Χαμάς αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων για απελευθέρωση ομήρων

Η Χαμάς αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων για απελευθέρωση ομήρων

Η Χαμάς αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών.


Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Χαμάς στο Reuters, η ισλαμιστική οργάνωση απέσυρε την προϋπόθεση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας. Εξήγησε πως η Οργάνωση αποδέχθηκε την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων στις έξι εβδομάδες της πρώτης φάσης.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις προσπάθειες ειρήνευσης, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία πλαίσιο, εάν αγκαλιαστεί από το Ισραήλ, τερματίζοντας τον πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, πηγή προσκείμενη στη διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ, τόνισε ότι τώρα υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας.

Η εν λόγω τοποθέτηση από ισραηλινής πλευράς, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αναφορές που είχαν διατυπωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων διπλωματικών προσπαθειών, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΝΓ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 – 10:39

https://news.rik.cy/article/2024/7/6/e-khamas-apodekhetai-ten-amerikanike-protase-gia-enarxe-diapragmateuseon-gia-apeleutherose-omeron/

Διαβάστε περισσότερα