Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Χαμάς απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.


Αυτό δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος μελέτησε την απάντηση που διαβίβασε το ισλαμιστικό κίνημα, στους διαμεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο.

Ανέφερε ότι η οργάνωση απορρίπτει την πρόταση για απελευθέρωση των ομήρων, και υποστήριξε πως η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, έχουν αλλάξει όλες τις βασικές και πιο σημαντικές παραμέτρους του σχεδίου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, με κοινό ανακοινωθέν, οι δύο οργανώσεις εξέφρασαν ετοιμότητα για την επίτευξη συμφωνίας, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενημερώνοντας – παράλληλα – ότι έδωσαν και επισήμως την απάντησή τους στο σχέδιο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε πως η απάντηση επαναβεβαίωσε τη θέση της οργάνωσης, ότι οποιαδήποτε συμφωνία, “πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό της ισραηλινή επίθεσης, στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, στην ανασυγκρότηση της Γάζας και σε μια σοβαρή ανταλλαγή αιχμαλώτων”.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αρκέστηκε να δηλώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν την απάντηση της Χαμάς, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, REUTERS, ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2024 – 09:50

https://news.rik.cy/article/2024/6/12/e-khamas-aperripse-to-proteinomeno-skhedio-gia-katapause-tou-puros/

Διαβάστε περισσότερα