Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους

Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε την απελευθέρωση δύο γυναικών ομήρων, για ανθρωπιστικούς λόγους, ως κίνηση καλής θέλησης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.


Εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε ότι η υγεία των δύο ομήρων ήταν κακή και ότι “ο εχθρός”, κατά την έκφραση του είχε αρνηθεί να τις παραλάβει από την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησαν στο Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία εισβολή, εν μέσω πληροφοριών για συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κατάρ για την απελευθέρωση έως και 50 ομήρων.

Ισραηλινό δίκτυο μετέδωσε, απόψε, ότι 50 όμηροι με διπλή υπηκοότητα κατευθύνονταν προς τη νότια Γάζα, όπου πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι υπό την επιτήρηση του Ερυθρού Σταυρού.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, περισσότεροι από 440 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στις σφοδρότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, στην Λωρίδα της Γάζας, από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι ο στρατός προετοιμάζεται διεξοδικά για το επόμενο στάδιο του πολέμου, που θα είναι, κατά την έκφραση του, μια θανατηφόρα πολυμέτωπη επίθεση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΡΤΡ/ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2023 – 22:08

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/23/e-khamas-apeleutherose-duo-elikiomenes-israelines-omerous-gia-anthropistikous-logous/

Διαβάστε περισσότερα