Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η ΚΔ σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις, λέει ο Εκπρόσωπος για μετανάστες

Η ΚΔ σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις, λέει ο Εκπρόσωπος για μετανάστες

Η ΚΔ σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις, λέει ο Εκπρόσωπος για μετανάστες

Δεν πρέπει να παραβλέπεται η γενεσιουργός αιτία και οι υπαίτιοι της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται οι παράτυποι μετανάστες εντός της Νεκρής Ζώνης, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Σε γραπτή δήλωση ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επισημαίνει ότι οι μετανάστες περιέγραψαν ποιοί και πώς τους καθοδήγησαν, αφού πέρασαν από ασφαλείς τρίτες χώρες, προτού αφιχθούν στα κατεχόμενα.

Υποδεικνύει επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία γνωρίζει άριστα και σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις, όπως και το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο, γι’ αυτό συνεχίζει την αποτελεσματική επιτήρηση κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης, σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ειρηνευτική Δύναμη, για αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών των μεταναστών, εφόσον της ζητηθεί και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα πράξει τα απαραίτητα σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης, Αλίμ Σιντίκ εξέφρασε ανησυχία για την υγεία των μεταναστών , σημειώνοντας ότι χρειάζονται πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, όπως προβλέπεται στο εθνικό, ενωσιακό και διεθνές δίκαιο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΦΙΛ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2024 – 20:34

https://news.rik.cy/article/2024/6/5/e-kd-sebetai-tis-diethneis-tes-upokhreoseis-leei-o-ekprosopos-gia-metanastes/

Διαβάστε περισσότερα