Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, καθώς υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και σύλληψής τους από τις ιρανικές αρχές.


Σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνεται ότι “οι Γερμανοί πολίτες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να συλληφθούν και να ανακριθούν αυθαίρετα, αλλά και να τους επιβληθούν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Προστίθεται ότι κινδυνεύουν ιδιαίτερα οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα, ιρανική και γερμανική.

Στο μεταξύ, την πλήρη ακύρωση του «Συνεδρίου για την Παλαιστίνη», το οποίο άρχισε χθες στο Βερολίνο και επρόκειτο να διαρκέσει έως αύριο, ανακοίνωσαν οι αρχές του κρατιδίου.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε επέμβει για να διακόψει τις εργασίες της συνάντησης, όταν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης μιλούσε ο Παλαιστίνιος συγγραφέας, Σαλμάν Αμπού Σίτα, στον οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος και η πολιτική δράση στη Γερμανία.

Το «Συνέδριο για την Παλαιστίνη» είχε προκαλέσει ήδη έντονη αντιπαράθεση, καθώς οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι διοργανώνεται από μέλη εχθρικού προς το Ισραήλ κινήματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2024 – 05:36

https://news.rik.cy/article/2024/4/13/e-germania-proeidopoiei-tous-polites-tes-na-egkataleipsoun-to-iran/

Διαβάστε περισσότερα