Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνημένη μορφή λύσης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνημένη μορφή λύσης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνημένη μορφή λύσης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνημένη στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών μορφή λύσης και είναι πανέτοιμη να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διεκήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Την ίδια στιγμή, όμως, έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όπως είπε, ότι υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις και τον συμβιβασμό που μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, παρουσία και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Η Κύπρος είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ουδείς μπορεί να αναμένει ότι θα συμπράξουμε σε μια ψευδεπίγραφη και θνησιγενή διευθέτηση που θα ισοδυναμεί με δύο κράτη ή δεν θα επιτρέψει στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να απολαμβάνουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης .

«Όραμά μας, λοιπόν, αειφόρο, ανθεκτικό και εφικτό, είναι η επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει πραγματικά τον τόπο και τον λαό μας, χωρίς συρματοπλέγματα, στρατεύματα κατοχής ή αναχρονιστικές εγγυήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από πλευράς της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το μήνυμα ότι η Ελληνική Δημοκρατια δεν ξεχνά ποτέ.

«Είμαστε», είπε, «προσηλωμένοι στον διαρκή αγώνα για ανατροπή των εγκληματικών συνεπειών της βάρβαρης εισβολής της Τουρκίας».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2024 – 20:57

https://news.rik.cy/article/2024/7/10/e-ellenokupriake-pleura-paramenei-proselomene-ste-sumphonemene-morphe-luses/

Διαβάστε περισσότερα