Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Φάινερ.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως η συνάντηση αυτή αφορά και το Κυπριακό, επισημαίνοντας – ωστόσο – ότι θα επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στις διμερής σχέσεις Ουάσινγκτον – Λευκωσίας, όπως και στο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για ουσιαστικότερη συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αναμένει – στις αρχές του 2025 – να υπάρξουν κάποιες θετικές ανακοινώσεις, αναφορικά με διμερή ζητήματα που θα αποδεικνύουν τη στρατηγική επιλογή της ενίσχυσης των σχέσεως Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, θα απασχολήσει και την επικείμενη τριμερή συνάντηση που θα έχει σε λίγες ώρες, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/9/24/e-elektrike-diasundese-kuprou-elladas-sto-epikentro-ton-semerinon-epaphon-khristodoulide/

Διαβάστε περισσότερα