Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η έκθεση Στιούαρτ να αποτυπώνει την πραγματικότητα στην Κύπρο, λέει η κυβέρνηση

Η έκθεση Στιούαρτ να αποτυπώνει την πραγματικότητα στην Κύπρο, λέει η κυβέρνηση

Η έκθεση Στιούαρτ να αποτυπώνει την πραγματικότητα στην Κύπρο, λέει η κυβέρνηση

Με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ συναντήθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν την αναχώρηση του κυρίου Στιούαρτ για τη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός εξωτερικών, ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας και ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Κόλιν Στιούαρτ είπε ότι θα αναχωρήσει το Σάββατο για τη Νέα Υόρκη, όπου, την ερχόμενη εβδομάδα, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Από πλευράς του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει απο τον Κόλιν Στιούαρτ, ότι η έκθεση που θα υποβάλει θα αποτυπώνει την πραγματικότητα στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση, αναφέρθηκε στον κύριο Στιούαρτ η θέση πως η έκθεση προς τον γενικό γραμμαρέα του ΟΗΕ πρέπει να διατυπώνει με αντικειμενικότητα τα δεδομένα, οπως έχουν διαμορφωθεί, και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνοκυπριακή πλευρά για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ Ελένη Μιχαήλ

ΦΙΛ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2024 – 17:58

https://news.rik.cy/article/2024/7/1/e-ekthese-stiouart-na-apotuponei-ten-pragmatikoteta-sten-kupro-leei-e-kubernese/

Διαβάστε περισσότερα