Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία του ΟΗΕ στο Κυπριακό...

Η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία του ΟΗΕ στο Κυπριακό με τα κατάλληλα μέσα

Η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία του ΟΗΕ στο Κυπριακό με τα κατάλληλα μέσα

Tην στήριξη των Βρυξελλών στις προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Χαρακτήρισε παράλληλα θετική εξέλιξη την συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, η κυρία φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Λευκωσίας για επανέναρξη των συνομιλιών για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.  

Επισήμανε παράλληλα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και των αρχών στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε τέλος ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν όλα τα στάδια της διαδικασίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, με τα κατάλληλα μέσα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/10/11/e-ee-einai-etoime-na-sterixei-te-diadikasia-tou-oee-sto-kupriako-me-ta-katallela-mesa/

Διαβάστε περισσότερα