Home riknews.com.cy (Κύπρος) Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες,...

Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή

Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή

Ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι βασικοί πυλώνες της αποστολής του είναι η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η ελεύθερη πρόσβαση της στις διάφορες υπηρεσίες και η αποφυγή πλήγματος στις βασικές αυτές αρχές από τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.


Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με κύριο θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει καλές πρακτικές του προκατόχου του, ο νέος Γενικός Ελεγκτής επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έθεσε ούτε ουρές, ούτε υποσημειώσεις, κατά την έκφραση του, όταν του πρότεινε να αναλάβει τη θέση.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μιλώντας κατά την άφιξη του στην τελετή έναρξης του “Cyprus Forum”, ανέφερε ότι οι διαδικασίες για μεταρρύθμιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι αυτές δεν αφορούν πρόσωπα αλλά τον εκσυγχρονισμό του θεσμού.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/3/e-anexartesia-tes-elegktikes-uperesias-kai-e-eleuthere-prosbase-tes-stis-uperesies-stokhoi-tou-neou-genikou-elegkte/

Διαβάστε περισσότερα