Home riknews.com.cy (Κύπρος) Δυτικές δημοκρατίες κατηγορούνται στον ΟΗΕ για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Δυτικές δημοκρατίες κατηγορούνται στον ΟΗΕ για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Δυτικές δημοκρατίες κατηγορούνται στον ΟΗΕ για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Δυτικές δημοκρατίες —οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο… — κατηγορήθηκαν στον ΟΗΕ πως κατέστειλαν «σκληρά» το δικαίωμα των πολιτών τους να διαδηλώνουν για την παλαιστινιακή υπόθεση, ειδικά όταν ακόμη ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας βρισκόταν στο ξεκίνημά του.


Σε έκθεση που παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση και τον Τύπο, η ειδική εισηγήτρια για την προαγωγή και την προστασία του δικαιώματος στην ελευθερία της άποψης και της έκφρασης, η Αϊρίν Χαν, κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για «σοβαρές επιθέσεις» εναντίον των ΜΜΕ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως τις «στοχευμένες δολοφονίες δημοσιογράφων».

Η κυρία Χαν έθεσε στο στόχαστρο ιδίως «την Γερμανία», η οποία «επέβαλε πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων τον περασμένο Οκτώβριο και, έκτοτε, περιορισμούς στις διαδηλώσεις αυτές σε διάφορες γερμανικές περιοχές».

«Ποτέ στις διαδηλώσεις υπέρ του Ισραήλ, αλλά πάντα στις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων», είπε η κυρία Χαν.

ΚΚ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2024 – 06:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/10/19/dutikes-demokraties-kategorountai-ston-oee-gia-katastole-ton-diadeloseon-uper-ton-palaistinion/

Διαβάστε περισσότερα