Home riknews.com.cy (Κύπρος) Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε ασθενοφόρα

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε ασθενοφόρα

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε ασθενοφόρα

Photo by Dawood NEMER / AFP


Δραματικές εξακολουθούν να είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε ασθενοφόρα, στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος ήταν όχημα που χρησιμοποίησε «τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι ασθενοφόρα μετέφεραν πολλούς τραυματίες, για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο.

Τον αποτροπιασμό του για την ισραηλινή επίθεση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς «πρέπει να σταματήσει».

«Βαθύτατα σοκαρισμένος» δήλωσε και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, εγκαταστάσεις και ασθενοφόρα πρέπει πάντοτε να προστατεύονται.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 16 από τα 35 νοσοκομεία της Γάζας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Νωρίτερα, άλλοι είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Στο μεταξύ, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες έχουν περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο μέσω της Ράφα, καθώς η περιοχή σφυροκοπείται αδιάκοπα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ορκιστεί να αφανίσει τη Χαμάς, αφότου μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στις επτά Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου χίλιους – τετρακόσιους ανθρώπους και απήγαγαν περισσότερους από διακόσιους – σαράντα.

Τα αντίποινα του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από εννέα χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2023 – 06:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/4/dramatikes-exelixeis-ste-mese-anatole-israelinoi-bombardismoi-se-asthenophora/

Διαβάστε περισσότερα